Hlavní obsah

Koalice Pirátů a STAN zahajuje horkou fázi kampaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslední fázi kampaně před říjnovými sněmovními volbami startuje ve čtvrtek koalice Pirátů a STAN. Pro zahájení si vybrala Ústí nad Labem, kde kandiduje jako jednička předseda uskupení Ivan Bartoš (Piráti). Ten již dopoledne představil spolu s lídrem hnutí STAN Vítem Rakušanem pojízdný ŠVINDLbus. Ten podle slov lídrů koalice slouží jako muzeum korupčních skandálů současné vlády, je v něm i deníček šéfa poslanců hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. Zahájení kampaně startuje ve 14 hodin, Novinky ho budou vysílat živě.

Živě: Zahájení kampaně Pirátů a STAN v Ústí nad LabemVideo: ČTK, Novinky

 
Článek

Bartoš se v Ústeckém kraji ve volbách střetne s premiérem Andrejem Babišem, který tu kandiduje jako jednička hnutí ANO. To v posledních průzkumech vede a poráží jak koalici Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL), tak i Piráty a STAN.

Šéf STAN Rakušan kandiduje jako jednička ve Středočeském kraji.

Ve volbách by vyhrálo ANO, ČSSD ani Šlachta by se do Sněmovny nedostali

Parlamentní volby

Obě koalice mají ambice sestavit po volbách společně příští vládu a odstavit tak Babiše z premiérského křesla.

Po zahájení horké fáze kampaně se bude v Ústí až do večera konat řada akcí, na koncertě tam mimo jiné vystoupí Jaroslav Hutka.

Reklama

Výběr článků

Načítám