Hlavní obsah

Klvaňa a Lábus zahájili kampaň na podporu radaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vládní koordinátor Tomáš Klvaňa a herec Jiří Lábus v pátek ve Vítězné ulici v Praze symbolicky vylepením plakátu na lavičku zahájili část informační kampaně k radaru, který chtějí USA postavit v ČR. Celkem by po celém Česku podle Klvani mělo být plakáty v listopadu pokryto 500 laviček a 500 telefonních budek.

Článek

Plakátu dominuje heslo: "Má se Česká republika zapojit do systému protiraketové obrany?". Klvaňa uvedl, že plakát má odkazovat na další informační zdroje.

"Lidé si budou moci hledat informace na našem webu (www.protiraketam.cz ) psát o brožurky, o informační DVD a podobně," řekl Klvaňa novinářům.

Podle Lábuse, který s výstavbou radaru souhlasí, jsou lidé málo o stanici informováni. "Je to taková podivná česká 'zabejčenost'," řekl Lábus.

Američané čekají na souhlas české a polské strany a pak teprve hodlají uvolnit finanční prostředky na stavbu radaru v ČR a raketové základny v Polsku.

"Koneckonců tady práce nezačnou předtím, než se definitivně rozhodne, jestli se budeme podílet na protiraketové obraně, nebo nebudeme. To rozhodne parlament," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám