Hlavní obsah

Klaus oslaví osmdesátiny v pátek na Pražském hradě

Bývalý prezident Václav Klaus oslaví v pátek osmdesáté narozeniny v prostorách Pražského hradu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Bývalý prezident Václav Klaus

Článek

„Oslava exprezidentových osmdesátin se bude konat v pátek ve tři hodiny odpoledne v Jižních zahradách Pražského hradu, které jsme si pro tyto účely pronajali od Správy Pražského hradu,“ potvrdil Právu mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka.

Václav Klaus, 2. prezident České republiky

Domácí

„Prezidentovi přijde blahopřát několik stovek pozvaných hostů. Součástí oslav bude i hudební zpestření, o které se postará například prezidentův spolužák z Vysoké školy ekonomické Ivan Mládek, Emil Viklický se svou kapelou a Ondřej Hejma s kapelou Žlutý pes,“ dodal Macinka.

Václav Klaus se narodil 19. června 1941, osmdesát mu tedy bude v sobotu.
Byl ministrem financí Československa a dvakrát premiérem samostatné ČR. Prezidentem byl dvě volební období v letech 2003–2013.
Pětasedmdesátiny slavil Klaus v prostorách tenisového klubu na pražské Štvanici.

Sám Klaus v rozhovoru pro Právo řekl, že moc politiků na svou oslavu nezval. „V těchto vodách já nelovím. Bude tam nepochybně prezident Zeman, kardinál Duka a několik bývalých poslanců. Samozřejmě mí kolegové z vlád z devadesátých let,“ řekl Klaus. Pozvánku podle něj dostal i bývalý předseda ODS a expremiér Petr Nečas.

Klaus: Měl jsem dát moderátorovi rozhlasu pěstí. Jsem hovňousek

Domácí

Mnoho představitelů současné ODS, ze které Klaus odešel v roce 2008 a od té doby ji silně kritizuje, na jeho oslavu narozenin zřejmě nepřijde. Chystá se tam ale například poslanec Jan Skopeček, který působí i v Klausově institutu. „Pozvánku jsem dostal, takže panu prezidentovi jako tradičně poblahopřát přijdu,“ řekl Skopeček.

Dá se očekávat účast i exprezidentova syna, nezařazeného poslance Václava Klause ml., který nedávno rezignoval na předsedu a volebního lídra hnutí Trikolóra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám