Hlavní obsah

Klaus: Mé knihy jsou stále tlustší, stejně jako já

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Václav Klaus více jak hodinu podepisoval v pražském Paláci knih Luxor svou novou knihu Rok pátý. Hlava státu se ale nepodepisovala jen do knih, lidé sbírali autogramy na fotografie, ale dokonce i na hrneček. Klaus byl v dobré náladě, vtipkoval na téma globální oteplování.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Prezident Václav Klaus na autogramiádě své knihy.

Článek

Klausovi k autogramiádě vyhrávala na pódiu před knihkupectvím jeho oblíbená kapela J. J. Jazzmen. Prezident si vzhledem k tomu, že v hlavním městě bylo celý den nezvykle teplé počasí a dokonce padl teplotní rekord, zavtipkoval na téma globálního oteplování.

"Děkuji také naší oblíbené kapele, která díky globálnímu oteplování nemusí být v kožichu, ale může být jenom v rozhalenkách. To je velký posun, to jsme nikdo z nás nemohli očekávat," řekl Klaus s úsměvem.

Třetina knihy o oteplování

Třetina knihy o oteplováníOstatně, globální oteplování je jedním z dominantních témat nové knihy. "Zejména takovým ročním tématem bylo globální oteplování, které nám najednou spadlo z nebe, a proto také je skoro třetina knížky věnována tomuto tématu," uvedl prezident.

"Knížka je překvapivě rok od roku tlustší, asi stejně jako já, nemůžu si pomoct," zavtipkoval na svůj účet.

Klaus si autogramiádu pochvaloval, podepisoval knihy více jak hodinu. "Podepsal jsem jich určitě několik set," řekl novinářům.

Lidé vytvořili před knihkupectvím dlouhou frontu, ale nenechali si podepsat jenom knihy, prezident zvěčňoval svůj podpis také na fotografie, novinové výstřižky nebo dokonce na hrneček.

Lidé vytvořili před knihkupectvím dlouhou frontu, ale nenechali si podepsat jenom knihy, prezident zvěčňoval svůj podpis také na fotografie, novinové výstřižky nebo dokonce na hrneček.

Dostal také několik dárků, například obrázek se svým znamením Blíženců či květinu. Znovuzvolený prezident již avizoval, že chystá další pokračování tradiční publikace.

Kniha Rok pátý obsahuje řadu fotografií z prezidentských cest. "Jsou tam i obrázky pro ty, kteří nechtějí tolik číst," podotkl Klaus.

Reklama

Výběr článků

Načítám