Hlavní obsah

Kia do Švýcarska přiveze kabriolet cee´d

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když automobilka Kia představila koncept vozu cee´d, vzbudila nadšení. To byl přesně ten vůz, který Evropa chtěla. Sériová verze už tak pěkně tvarovaná není, ale stále patří k těm hezčím. A aby téhle korejské krasavice nebylo málo, k třídveřové verzi a kombíku přiveze Kia do Ženevy ještě kabriolet.

Článek

Na stánku Kia asi nejvíc zaujme sériová podoba kombíku Kia cee´d [celá zpráva], ale jistě nezapadne ani kabriolet ex_cee´d cabrio. Jak je jasné z názvu, zatím se nejedná o sériovou verzi, ale pouze o koncept. V budoucnu se však může stát, že korejský výrobce se vrhne i do tohoto segmentu.

Kia ex_cee´d cabrio nabízí sice klasickou dvoudveřovou karoserii, ale na základu pětidveřového hatchbacku. Ten byl hotov dřív než třídveřový, takže bylo patrně potřeba sáhnout po něm, aby se plnily termíny. Střecha je klasická plátěná, což je možná dobře. Další kupé-kabriolet s minimálním kufrem by už byl asi moc.

Kia navíc v Ženevě ukáže svůj první hybridní vůz Rio Hybrid sedan. Patrně půjde o klasickou koncepci s elektromotorem, který bude sloužit zároveň jako startér a motoru bude jen pomáhat při rozjíždění a akceleraci.

Sourozenec u konkurence

Na závěr bychom ještě chtěli ještě připomenout premiéru konkurenčního Hyundaie i30. Nový vůz i30, který se bude vyrábět v Nošovicích, má společný základ s automobilem Kia cee´d.

Stejný podvozek, motory, brzdy, převodovky... Jen karoserie je jiná. I když i zde to vypadá, že obě automobilky měly hodně společných nápadů.

Schválně porovnejte: vlevo Kia cee´d a vpravo pak Hyundai i30.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám