Hlavní obsah

Kde nakonec bydlí Miloš Zeman? Spletlo se vnitro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo vnitra, které minulý týden nalezlo nesrovnalosti v kandidátní listině Miloše Zemana, zaměnilo prezidentského kandidáta s jeho jmenovcem. Resort tvrdil, že Zeman uvedl v petici jinou adresu trvalého bydliště, než je uvedeno v registru obyvatel. Proti výtkám ministerstva se ohradil člen volebního výboru a předseda SPOZ Vratislav Mynář.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

Článek

Mynář uvedl, že Zeman má trvalé bydliště v ulici Brdičkova v pátém pražském obvodu. "Na kandidátní listině však byl uveden název ulice s dlouhým písmenem “i”, tedy Brdíčkova. Ministerstvo vnitra na základě tohoto údaje pak provedlo nesprávnou kontrolu údajů v informačním systému evidence obyvatel," doplnil.

"Následně totiž ministerstvo ztotožnilo Ing. Miloše Zemana, kandidáta na prezidenta, s jinou osobou totožného jména a vyzvalo volební výbor k odstranění závad," osvětlil Mynář, jak došlo k nedorozumění.

Všechny nesrovnalosti již nicméně byly podle předsedy SPOZ odstraněny.

Resort měl výtky i k dalším kandidátům. U osobností, které získaly nominaci od občanů, se jednalo vesměs o formální nedostatky, zbývající uchazeče vyzval, aby doložili splnění zákonných povinností kandidatury. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám