Hlavní obsah

Kávu si u okénka koupíte, ale vypít ji tam nesmíte, vysvětluje Havlíček

Vládní zákaz prodeje nápojů z restaurací a jejich výdejových okének podle ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO) neznamená, že by si lidé nemohli u okénka koupit nápoj v kelímku a odnést si ho jinam. Řekl to v pátek večer Radiožurnálu.

Foto: ČTK

Karel Havlíček

Článek

Vládní nařízení zakazuje prodávat z výdejových okének „rozlévané nebo na místě připravované nápoje k okamžité konzumaci“.

Havlíček to vykládá tak, že není zakázáno prodávat kávu nebo čaj z okénka. „Definitivně je to tak, pokud si někdo koupí něco v okénku, a je úplně jedno jestli třeba pivo v pet lahvi nebo kávu v kelímku, a vezme si to do auta nebo domů do tašky, bez problému si to může koupit. Jediné, co není možné, je to, aby si to koupil a začal to okamžitě konzumovat," řekl Havlíček Radiožurnálu s tím, že vzít a odnést kávu třeba do kanceláře podle něj možné je.

Vadí už i procházka s kávou. Vláda zakázala prodej v kelímku z okének

Domácí

Server SeznamZprávy zmínil, že v centru Prahy se restaurace v pátek s opatřením potýkaly různě. Kávu v kelímku například balí do sáčku.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) už dříve k opatření uvedl, že nejde o omyl. „Cílem je, abychom nechodili po vánočních trzích a po ulicích s kelímky a jídlem,“ poznamenal.

Musíme se začít bránit, burcují majitelé podniků

Ekonomika

Vláda zakázala prodej kávy s sebouVideo: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám