Hlavní obsah

K silnému větru se přidá ledovka a sníh, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek rozšířil varování před silným větrem o výstrahu před nebezpečím tvorby ledovky na západě Čech. Vedle toho meteorologové očekávají v neděli i silné sněžení, které může do hor přinést dalších až 20 centimetrů nového sněhu.

Záznam: Sněhové zpravodajství 1.2. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Varování před silným větrem, který může dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině, meteorologové zveřejnili již ve čtvrtek. [celá zpráva]

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha ČHMÚ před silným větrem na východě a námrazou na západě Čech. Zelená barva značí běžnou situaci, žlutá nízký stupeň nebezpečí.

V pátek k němu doplnili varování před ledovkou, která bude hrozit od pátečního odpoledne do sobotního rána. V Karlovarském a Plzeňském kraji se objeví mrznoucí srážky.

K tomu meteorologové připojili i „předběžné varování“, že „podle aktuálních předpovědních materiálů může v neděli v Čechách silně sněžit“. Prozatím meteorologové předpokládají, že může napadnout kolem 20 centimetrů sněhu.

Varování však budou ještě upřesňovat.

Výběr článků

Načítám