Hlavní obsah

Jurečka nabídl životní prostředí Hubáčkové

Senátorka Anna Hubáčková (za KDU-ČSL) dostala od předsedy lidovců Mariana Jurečky nabídku stát se ministryní životního prostředí v koaliční vládě Spolu a PirSTAN. Doufá, že s nominací bude souhlasit předseda ODS a kandidát na premiéra Petr Fiala.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Senátorka Anna Hubáčková

Článek

Post dříve odmítl lidovecký místopředseda Petr Hladík, který se chce soustředit na práci brněnského radního, náměstka primátorky a rodinu.

Hubáčková je senátorkou za obvod Hodonín, kde v roce 2016 vystřídala Zdeňka Škromacha (ČSSD). „Nebudu kličkovat, nabídl mi to,“ řekla serveru iDnes.cz. O víkendu si chce prostudovat koaliční smlouvu. Hubáčková se podle svých slov funkce nebojí a rodina jí bránit nebude. „Mám děti dospělé. Stanovisko manžela bylo pozitivní, byl více nadšený než já,“ řekla.

Starostové by šli do vlády i bez Pirátů

Domácí

Čtyřiašedesátiletá Hubáčková je bývalou starostkou a nyní radní obce Ratíškovice na Hodonínsku. Od loňského roku je zastupitelkou Jihomoravského kraje, kde působí mimo jiné jako členka výboru pro regionální rozvoj.

Lidovcům podle koaliční smlouvy Spolu a PirSTAN připadnou tři z 18 míst ve vládě. Vedle životního prostředí povedou MPSV, kterého se má ujmout bývalý šéf zemědělství Jurečka, a ministerstvo zemědělství, kam by mohl zamířit starosta Těšetic na Znojemsku Zdeněk Nekula.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám