Hlavní obsah

Jihočeská ODS kandiduje sama. Kampaň bude ukazovat Kubu, ne stranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

V pondělí to byla spíše formalita. Jihočeský sněm ODS si v Českých Budějovicích zvolil za lídra kandidátky do podzimních krajských voleb hejtmana Martina Kubu. Jihočeští občanští demokraté také potvrdili, že i do dalšího klání v regionu půjdou znovu samostatně. Kampaň bude postavená na lídrovi.

Foto: ODS, Novinky

Kampaň na jihu Čech do krajských voleb bude více o Kubovi a jeho práci než o ODS

Článek

„Samostatně jsme kandidovali už v krajských volbách i ve volbách v Českých Budějovicích, když jsme dosáhli velmi dobrých výsledků. Já tuhle filozofii držím a jsem rád, že se na tom s jihočeskými kolegy většinou shodujeme. I do těchto krajských voleb tedy půjdeme samostatně, jako samostatná ODS,“ zdůraznil Kuba. Upozornil, že o pokračování jej požádali i sami kolegové. „Je tady spousta projektů, ve kterých chci pokračovat. Nerad utíkám od rozdělané práce,“ uvedl hejtman.

Kuba také oznámil, že v nadcházejícím týdnu rozjede první část své volební kampaně, která se bude zaměřovat více na jeho osobu a jeho dosavadní práci než na barvy Občanské demokratické strany.

„Myslím, že volby hejtmana jsou víc personální než stranické. Já jsem s mými kolegy čtyři roky vedl kraj a přijde mi fér stát teď před Jihočechy v kampani se svým jménem a za nic se neschovávat. Ty volby budou o tom, zda mě Jihočeši chtějí nadále ve funkci hejtmana a zda podporují náš plán na rozvoj regionu a jestli jsou spokojení s tím, jak pro kraj pracuji,“ dodal Kuba.

Na jihu Moravy bude hejtmanský post obhajovat lidovec Grolich

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám