Hlavní obsah

Jedovatý alkohol strašit nepřestal, mezi lidmi ho mohou být ještě tisíce litrů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od prvních otrav v takzvané metanolové aféře uplyne v pondělí přesně čtvrt roku, mezi lidmi jsou však stále až tisíce litrů nebezpečného alkoholu. V Otázkách Václava Moravce v České televizi to řekl náměstek policejního prezidenta Václav Kučera.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Už před časem policisté varovali před tím, že mezi lidmi může zůstávat až 5000 litrů kontaminovaného alkoholu. Přestože se policii od té doby podařilo zajistit kvantum nebezpečného alkoholu, podle Kučery číslo nadále platí.

„Přesně nevíme, v jakých poměrech byl alkohol míchán a kontaminován,“ vysvětlil Kučera, který se obává, že u tohoto odhadu zůstane policie ještě dlouhou dobu.

Metanolovou aféru spustila série otrav na Havířovsku. Od té doby zemřelo následkem otrav 37 lidí. Policistům se již podařilo odkrýt špičky distribučního řetězce, které měly šíření pančovaného alkoholu na svědomí. Obviněno bylo téměř 70 lidí, z toho dva v uplynulém týdnu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám