Hlavní obsah

Je to satira, zakomplexovanci, hájí Soukup vulgarismy na adresu redaktora ČT

Novinky, Renáta Bohuslavová

Majitel TV Barrandov Jaromír Soukup považuje trestní oznámení České televize kvůli jeho výrokům za důkaz arogance a nadřazenosti. Uvedl to ve svém prohlášení. To, že redaktora ČT Luboše Rosího častoval vulgarismy, označuje za projev satiry.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jaromír Soukup (uprostřed) ve Vladislavském sále Pražského hradu

Článek

„Přijde mi to buď jako klasická ukázka zakomplexovanosti, nebo naopak chorobného pocitu nadřazenosti. A pokud si redaktoři České televize myslí, že budou cenzurovat český mediální trh, pak bych je chtěl upozornit, že to nikdy nepřipustím,” kritizoval Českou televizi v prohlášení Jaromír Soukup.

Reagoval tak na veřejnoprávní Českou televizi, která se rozhodla podat kvůli jeho výrokům trestní oznámení, které aktuálně formuluje. [celá zpráva]

Majitel TV Barrandov se totiž ve svém pondělním pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa nevybíravě opřel do České televize, do výběru jejích hostů a do novináře pořadu Newsroom Luboše Rosího, kterého častoval velmi sprostými nadávkami.

„Luboši Rosí, ty blbe, ty kluku jeden ušatej, tohle je pro tebe sólokapr jako kráva. Kreténe. Sólokráva,” pustil se do novináře pořadu Newsroom.

Je to satira, reaguje Soukup

Soukup svá vulgární vyjádření na adresu novinářů ČT považuje za satiru a právo na svobodu projevu.

„Podávat na média a moderátory trestní oznámení za satirický pořad je podle vedení televize jen důkazem naprosté arogance a nadřazenosti,” pokračuje v prohlášení Soukup.

Foto: archiv ČT

Luboš Rosí

Pořad Týden podle Jaromíra Soukupa má podle krátké anotace, kterou má TV Barrandov na svých stránkách, poskytnout humorně ironický komentář na zprávy uplynulého týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám