Hlavní obsah

Jan Kraus převzal čtvrtmiliónový šek

Právo, hev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herec a moderátor Jan Kraus si v pondělí během své autogramiády v Hypernově na pražském Chodově převzal šek na čtvrt miliónu korun, určených na podporu benefičního projektu Emil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Kraus přebírá šek.

Článek

Autogramiáda herce a moderátora Jana Krause a paralympionika Jirky Ježka na podporu benefičního projektu Emil pro sportující handicapované děti probíhala v pondělí 21. dubna v Hypernově na pražském Chodově.

„Emil odstraňuje dětem jejich handicap, který není tělesný, ale jen společenský. Dělá vše pro to, aby se mohly věnovat sportu jako všichni ostatní. Je to velký a záslužný cíl,“ uvedl Jan Kraus – patron projektu.

Ten si během pondělní podpisové akce převzal šek v hodnotě 250 000 korun. Tento příspěvek věnovaly prodejny Albert a Hypernova a společnosti Delta pekárny a Zeelandia z prodeje chleba 4Aktiv.

V úterý 22. dubna se uskuteční celorepubliková veřejná sbírka nazvaná Svátek s Emilem. Více než 2 600 středoškoláků bude nabízet v ulicích měst všech čtrnácti krajů naší republiky odznaky s obrázkem ptáčka Emila za symbolickou cenu dvacet korun.

Za padesát korun pak přívěsek na klíče – plyšového ptáčka Emila, který své jméno dostal po našem legendárním běžci Emilu Zátopkovi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám