Hlavní obsah

Jan Herget končí jako ředitel CzechTourism

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel státní agentury CzechTourism Jan Herget ve funkci končí, nahradí ho současný ředitel odboru marketingu a zahraničních zastoupení v CzechTourism František Reismüller. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) Reismüllera oficiálně uvede do funkce v pátek.

Foto: Petr Horník, Právo

Ředitel agentury CzechTourism Jan Herget končí ve funkci

Článek

Serveru Lidovky.cz Herget řekl, že končí na vlastní žádost. „Myslím, že pět let je tak akorát. Přišlo mi, že se agentura neposouvá tak, jak by mohla,“ uvedl Herget. Dodal, že chce přejít do soukromého sektoru. Ředitelem by Herget podle serveru měl být do konce října.

Ředitelem agentury CzechTourism se Herget stal v roce 2019, jmenovala ho tehdejší ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO). Na pozici vystřídal Moniku Palatkovou.

Jako hlavní cíle si Herget při vstupu do funkce stanovil budování značky České republiky ve světě, podporu malých a středních podnikatelů v cestovním ruchu a také lokálních destinačních managementů. „Chci nastavit agenturu CzechTourism po vzoru moderních agentur na podporu cestovního ruchu tak, aby byla v mezinárodním srovnání konkurenceschopná s hlavními lídry odvětví,“ řekl tehdy.

Lanovka na Petřín opět jedničkou. Loni byla mezi turisty nejpopulárnějším místem v Česku

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám