Hlavní obsah

Jak se máte, hyenky? Topolánek rýpal do novinářů u soudu

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Expremiér Mirek Topolánek se po dlouhé době ukázal před novináři. Jako svědek v kauze nákupu armádních tatrovek v pondělí vypovídal u Městského soudu v Praze. Vůči novinářům byl spíše skoupý na slovo a na jejich konto si neodpustil rýpavé poznámky.

Expremiér Topolánek: Jak se máte, hyenky? Video: Novinky

 
Článek

„Já se nebudu vyjadřovat vůbec k ničemu. Není to moje povinnost. Ani občanská, ani jiná. Mě prostě nezajímá, že to někoho zajímá,“ odmítl bývalý premiér odpovědět na dotaz jedné z novinářek.

Hlavní líčení v případu údajné korupce při nákupu vozů Tatra pro českou armádu opustil Mirek Topolánek přibližně po hodině. V kauze jsou obžalováni bývalý ministr obrany Martin Barták a zbrojař Michal Smrž.

Při čekání na chodbě na přivolaný výtah se ještě obrátil k hloučku novinářů s posměšnou poznámkou: „Jak se máte, hyenky? Ani se mi po vás nestýská, musím říct.“

Topolánek se několikrát vyjádřil nevybíravě na adresu novinářů už v době, kdy působil ve vysoké politice. Žurnalisty kritizoval za to, že podle něj informují špatně nebo ho chytají za slovíčka. Ne vždy zůstalo jen u slov. Známý je případ z roku 2008, kdy napadl pěstí fotografa deníku Blesk, který se snažil pořídit fotky jeho malého syna.

Jeho politickou kariérou definitivně otřásl skandál z roku 2010, kdy se do médií dostala nahrávka Topolánkova neformálního rozhovoru s redaktory gay magazínu. Nevybíravě se na ní vyjadřoval na adresu církví, Židů nebo voličů ČSSD. Topolánek tehdy mluvil o dezinterpretaci svých slov, dotčeným se ale omluvil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám