Hlavní obsah

I pro druhé kolo volby se tisknou lístky všech kandidátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Břeclavská společnost Moraviapress začala v neděli s distribucí hlasovacích lístků pro druhé kolo prezidentských voleb, které se uskuteční za dva týdny. I tentokrát se tisknou hlasovací lístky všech devíti původních kandidátů, přestože do druhého kola postoupili jen Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg. To pro případ, že by se některý z dvojice rozhodl z volby odstoupit.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Obálka s volebními lístky pro první kolo přímé volby prezidenta ČR.

Článek

"Pokud by totiž některý z nich náhle z jakéhokoli důvodu odstoupil, do druhého kola voleb by za něj postoupil kandidát ze zbytku navržených, jenž získal nejvyšší počet hlasů," vysvětlila manažerka veřejného prodeje firmy Markéta Dvořáková. Třetí v pořadí za Zemanem a Schwarzenbergem se umístil Jan Fischer.

Dvořáková doplnila, že hlasovací lístky, které mají žlutou barvu, tentokrát dostanou voliči přímo ve volebních místnostech a nebudou jim tedy doručeny až domů, jak tomu bylo v prvním kole.

Moraviapress vytiskne tedy opět 10,5 miliónu hlasovacích lístků, které společnost rozveze na 500 úřadů v republice. Na výrobu lístků pro obě kola bude spotřebováno asi 500 tun papíru.

Firma Moraviapress bude tisknout i lístky k volbám do Poslanecké sněmovny v roce 2014, tiskla je i v letech minulých. Kromě časopisů a různých letáků tiskne také Sbírky zákonů ČR.

Reklama

Související témata:

Související články

KSČM podpoří ve druhém kole Zemana

Komunisté budou ve druhém kole prezidentské volby podporovat Miloše Zemana (SPOZ). Druhý kandidát Karel Schwarzenberg je podle nich odpovědný za činnost vlády,...

Předvolební průzkumy byly opět mimo

Stejně jako v posledních volbách do Senátu a krajů poukázaly i výsledky prezidentských voleb na hrubé nepřesnosti v předvolebních odhadech jednotlivých...

Výběr článků

Načítám