Hlavní obsah

I já bych to rád podepsal, prohlásil Babiš k výzvě Milionu chvilek

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nedivím se, kolik lidí to podepsalo, reagoval premiér Andrej Babiš (ANO) na výzvu spolku Milion chvilek pro demokracii, která obsahuje tři body pro rozvoj České republiky. Výzvu, která byla představena v sobotu na demonstraci na Letné, podepsalo už přes sto tisíc lidí.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Premiér Andrej Babiš v neděli na Národní třídě.

Článek

„Přečetl jsem si to, co Milion chvilek chce, a vůbec se nedivím, že to tolik lidí podepsalo. Mohli by to podepsat všichni. I já bych tyto obecné principy rád podepsal,“ napsal Novinkám premiér.

Výzva Milionu chvilek
Signatáři se připojují ke třem bodům. Chtějí politiky, kteří respektují demokratická pravidla a instituce či nejsou ve střetu zájmů. Chtějí být občany, kteří se zajímají o stav společnosti, a chtějí žít v zemi, v níž se daří svobodě a spravedlnosti.

Body, které výzva obsahuje, jsou podle Babiše totožné jako smlouva s voliči, kterou zveřejnil před sněmovními volbami v roce 2017.

Výzvu Milionu chvilek podepsalo od soboty přes sto tisíc lidí

Domácí

Nelžu, nekradu

„Respektuji demokratická pravidla a instituce, nelžu, nekradu a nejsem díky zákonu lex Babiš, kterému jsem vyhověl, ve střetu zájmů,“ tvrdí premiér.

Jedním z důvodů, proč spolek Milion chvilek a dalších 250 tisíc lidí na Letné demonstrovalo, je právě střet zájmů premiéra.

Babiš také uvedl, že souhlasí s tím, aby všem záleželo na stavu společnosti a aby se v České republice dařilo svobodě a spravedlnosti.

Kromě nové výzvy lidé už od února podepisují petici za odstoupení Babiše. Dosud ji podepsalo přes 433 tisíc lidí.

Statisícová demonstrace na Letné zachycená v 18 sekundách

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám