Hlavní obsah

Hygiena rozdala šest pokut za chybějící roušky při předávání Slavíků

Pražská hygienická stanice udělila pokuty šesti účastníkům listopadového předávání hudebních cen Český slavík, kteří neměli nasazené respirátory.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Janeček a zpěvák Marek Ztracený při předávání Českých slavíků loni v listopadu

Článek

Informoval o tom ve čtvrtek server iRozhlas. Výši pokuty ani jména potrestaných mluvčí hygieny Zbyněk Boublík nesdělil, protože správní řízení ještě neskončilo. Pokuta za nenasazený respirátor může být až do výše 10 000 korun.

V sále Hudebního divadla Karlín podle televizních záběrů a fotografií sedělo několik lidí, kteří v rozporu s protiepidemickými opatřeními kvůli šíření koronaviru neměli na obličeji respirátor. Mezi nimi byl i majitel ankety Karel Janeček, který v lednu ohlásil kandidaturu na prezidenta.

Armádní hygienici potrestali proslavenou návštěvu u Zemana bez roušek

Domácí

Ředitelka stanice Zdeňka Jágrová po stížnostech na nenasazené respirátory avizovala, že se akcí bude její úřad zabývat. Po třech měsících hygienická stanice hlavního města rozhodla, že šest lidí musí zaplatit pokutu.

„Na základě vyhodnocených skutečností správní orgán identifikoval šest osob, které citované mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví skutečně porušily. V návaznosti na to byl těmto šesti osobám udělen správní trest – finanční sankce,” řekl Boublík serveru. Další podrobnosti vzhledem k pokračujícímu správnímu řízení nemohl sdělit.

Nova se distancovala od Janečkova proslovu na Českém slavíkovi. Bylo to správné, hájí se miliardář

Domácí

Janeček na dotaz serveru, zda patří mezi ty, kteří mají zaplatit pokutu, neodpověděl.

Sám při předávání cen, které v přímém přenosu vysílala televize Nova, mimo jiné kritizoval protiepidemická opatření tehdejší vlády. Měla podle něj zásadní negativní dopad na kulturu a vedla k rozdělení společnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám