Hlavní obsah

Hudebník a kandidát ODS Kalousek: Opencard mám, zda je předražená, nevím

Praha
Aktualizováno

Hostem on-line chatu na Novinkách byl v pondělí od 11 hodin hudebník a kandidát ODS do pražského zastupitelstva Jan Kalousek. Ten je volebním lídrem občanských demokratů v 1. a 6. městské části. K jeho prioritám v práci v zastupitelstvu patří změny v oblasti kultury a cestovního ruchu, dopravy a životního prostředí. Rezervy vidí také v možnostech použití často kritizované čipové karty Opencard.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jan Kalousek na on-line chatu

Článek

"Čipová karta na dopravu a jiné služby stoprocentně patří do nabídky služeb každé vyspělé metropole nebo města. Praha není výjimkou," uvedl Kalousek na dotaz čtenáře s nickem raven20. Porovnal si prý cenu pražské karty s obdobnými kartami například v Plzni nebo ve významných městech v zahraničí. Opencard z tohoto srovnání podle něj vychází pro občany výhodně.

"Nejsem schopen říct, jestli je karta předražená, či nikoliv. To, že ji mám v zadní kapse a je málo možností, jak ji využít jinak, než na jizdné, je asi fakt a tady bych hledal rezervy," dodal Kalousek.

Kvalita života v Praze je podle něj na vysoké úrovni. V zastupitelstvu by měl mít na starosti cestovní ruch a kulturu.

"Program sestavuji se svým týmem v rámci své kandidatury za ODS. Bude plný změn. Momentálně návrhy konzultuji se svým týmem odborníků v daných oblastech," řekl Kalousek.

Kalousek se doposud profiloval především jako hudebník. Vedle toho studoval architekturu a je absolventem bakalářského programu mezinárodních vztahů. Na kandidátce ODS bude figurovat jako nestraník.

Počátkem 80. let založil s Ivanem Hlasem kapelu Navi Papaya. V roce 1983 emigroval do Kanady, kde hrál v několika hudebních formacích. Po listopadu 1989 se vrátil do vlasti a stal se členem skupiny ZOO. Následně se vydal na sólovou dráhu.

Dalšími kandidáty ODS budou i bývalý hokejový brankář a nynější manažer pražské Sparty Petr Bříza, někdejší šéf České lékařské komory Bohuslav Svoboda, starosta Prahy 12 Petr Hána či šéf pražské ODS, poslanec Boris Štastný. Lídry jsou také náměstci pražského primátora Rudolf Blažek a Pavel Klega.

Svého kandidáta na pražského primátora hodlá ODS představit koncem září.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jan Kalousek na on-line chatu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám