Hlavní obsah

Hrozí pád na politické dno, varuje ODS před vládou Babiše s Okamurou a komunisty

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Občanští demokraté se snaží deset dní před volbami zmobilizovat své voliče. V úterý na tiskové konferenci varovali před možnou vládou Andreje Babiše s SPD Tomia Okamury a komunisty. Podle ODS by se jednalo o pád na politické dno.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Koláž ODS, která varuje před koalicí ANO s SPD a komunisty

Článek

Šéf ODS Petr Fiala prohlásil, že poprvé od roku 1989 jde ve volbách o to, jestli ve Sněmovně získá většinu strana jednoho muže. Vzápětí varoval, že Andreji Babišovi může pomáhat Tomio Okamura nebo KSČM.

„To vnímáme jako pád na politické dno. ODS tomu chce zabránit. Česko potřebuje silnou pravici, jde o hodně,“ prohlásil Fiala a představil koláž, na které figuruje Babiš se smějícím se šéfem komunistů Vojtěchem Filipem a Tomiem Okamurou.

Znovu však odmítl, že by šla ODS do koalice s hnutím ANO. „Andrej Babiš nemůže být součástí žádné vlády,“ zopakoval.

Petr Fiala o vládě bez Andreje BabišeVideo: Novinky

„Deset dní před volbami hrozí, že největší iluzionista vytvoří vládu s komunisty,“ varovala rovněž první místopředsedkyně strany Alexandra Udženija.

Babiš však vládu s KSČM odmítá. V předvolebním rozhovoru pro Novinky uvedl, že hnutí ANO s komunisty koalici nesestaví. Nevyloučil však možnost, že by KSČM nebo SPD podpořila menšinovou vládu ANO.

Andrej Babiš o vládě ANO bez BabišeVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám