Hlavní obsah

Hostinec ve střešovické vozovně skončil. Rozloučila se i kapela Tři sestry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvanáct let fungovala restaurace Na Staré vozovně v pražských Střešovicích v historickém objektu tamní vozovny. Na tramvajových židličkách sedávalo mnoho slavných osobností včetně Věry Čáslavské nebo Miroslava Kalouska. Kvůli plánované rekonstrukci objektu dal ale Dopravní podnik hl. města Prahy provozovatelům výpověď. Po posledním večírku se podnik stěhuje na novou adresu.

Ve střešovické vozovně končí stylová hospoda.Video: Novinky

 
Článek

Rozlučka se konala v sobotu večer. Kromě sudu piva zdarma zde probíhalo i focení s kapelou Tři sestry a koncert kapely Na moll, která zde začínala.

Pro provozovatele i štamgasty to byl ale jinak smutný večer.

Kážeme pivo, pijeme pivo. Kapela Tři sestry vydala kompilaci s 80 písněmi

Kultura

„Chodíme sem asi čtyři roky. Máme to tu rádi a to, že musí zavřít, je nám líto,“ svěřili se místní štamgasti Novinkám s tím, že na novou adresu na Prahu 3 rádi zavítají, ale bohužel ne tak často kvůli vzdálenosti.

„Pro nás je to velký smutek. Zažili jsme tady toho hodně a po překonání covidové doby byla výpověď posledním hřebíčkem,“ řekla Novinkám provozní podniku Jitka Šanová Najmanová s tím, že kromě pořádných večírků, křtů desek kapely Tři sestry, zde rádi seděli nejen zaměstnanci dopravních podniků, ale i opravdu slavní lidé.

Foto: Novinky

Štamgasti se fotografovali společně s kapelou Tři sestry.

„Na tramvajových židličkách seděla i Marta Kubišová, paní Havlová, pánové Kaiser s Lábusem, Věra Čáslavská, pan Kalousek nebo pan Schwarzenberg, lidí se tu protočilo opravdu hodně,“ vzpomíná Najmanová s tím, že se zde samozřejmě také hodně natáčely záběry do klipů nebo filmů.

„Byly to krásné roky, ale začneme zase někde jinde. V paláci Akropolis na pražském Žižkově, kde občas hrajeme. Doufáme, že to tam trošku zas oživíme a že se tak Akropole opět stane centrem takového rockerského života v Praze,“ usmívá se Tomáš Doležal alias Magor, kytarista kapely Tři sestry a provozovatel restaurace.

FOTO: Nejbizarnější rakouská restaurace, kde večeřel Karel Gott nebo Jan Pavel II.

Cestování

Přestěhovaná hospoda natočí své první pivo na pražském Žižkově 1. září.

Reklama

Související témata:
Restaurace Na Staré vozovně

Výběr článků

Načítám