Hlavní obsah

Homosexuálové budou prohlášeni za nadřazenou třídu, kázal v katedrále Piťha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monsignor Petr Piťha pronesl u příležitosti svátku svatého Václava ve svatovítské katedrále kázání, kde se vymezil proti přijetí tzv. Istanbulské úmluvy. Ta je primárně namířena proti násilí páchanému na ženách, obsahuje také definici pohlaví. Podle Piťhy však úmluva potlačuje svobodu na základě nátlaku „mocné skupiny homosexualistů”.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petr Piťha na archivním snímku

Článek

Někdejší ministr školství a tělovýchovy sice připustil, že v samotném textu úmluvy z roku 2011 není nic, „pod co by nemohl rozumný člověk podepsat”. Jinak je tomu u důvodové zprávy, kterou je prý nutné číst v kontextu.

Podle Piťhy má být skrze úmluvu na základě nátlaku „mocné skupiny gendristů a homosexualistů” uzákoněna nesvoboda. Piťha přitom neopomněl zdůraznit, že homosexuálové se od „agresivních homosexualistů” často distancují.

Zvrácené zákony

Piťha varoval před zavedením „dokonale zvrácených zákonů namířených proti tradiční rodině”. Tyto normy podle něj převzaly ideologii marxismu a nacismu.

Následně Piťha přednesl výčet toho, co po zavedení jím smyšlených norem hrozí. Včetně toho, že homosexuálové budou prohlášeni za nadřazenou třídu.

Co přesně zaznělo
Vaše rodiny budou roztrženy a rozehnány. Bude k tomu stačit, že dětem řeknete, že muž a žena nejsou totéž.
Vezmou vám děti a zatají vám, kam je zašantročili, kam je prodali, kde je vězní. Postačí k tomu křivé obvinění.
Určení pohlaví vašich novorozenců podle pohledu do jejich klína bude zrušeno.
O svém pohlaví rozhodne dítě samo, a proto budete povinni je vychovávat bezpohlavně a potažmo mu nebudete moct dát ani jméno.
Za každý nesouhlas budete deportováni do nápravně-výchovných pracovních táborů vyhlazovacího charakteru.
Homosexuálové budou prohlášeni za nadřazenou vládnoucí třídu, vy budete patřit k podřadné výpomocné třídě a pracovat podle pokynů mocných elit, které budou určovat, co se smí a co se nesmí říkat.
Budete postaveni pod všechny živočichy, kteří se pohlavně rozmnožují, protože pro kočky, žáby ani hmyz zaváděné zákony neplatí.

Piťha neprozradil, co by si s touto vizí počal svatý Václav, jehož památku si církev v katedrále připomínala a neseznámil přítomné ani s obsahem úmluvy, která je věnována prevenci páchání násilí na ženách a diskriminaci.

„Je to první mezinárodní smlouva obsahující definici pohlaví. Znamená to, že pro ženy a muže platí nejen biologické rozlišení mužského a ženského pohlaví, ale existuje rovněž společensky konstruovaná kategorie pohlaví, jež ženám a mužům určuje specifickou roli a chování,” připomíná Rada Evropy s tím, že úmluva zavádí definice trestných činů jako mrzačení ženského genitálu (ženská obřízka), vynucený sňatek, nebezpečné pronásledování (stalking), vynucený potrat a vynucená sterilizace. Text úmluvy je dostupný zde.

Web Manipulátoři v této souvislosti uvedl, že závěrečná pasáž Piťhova kázání silně zavání šířením poplašné zprávy a připomíná, že ke smlouvě se již připojila většina členských zemí EU, ale i země Balkánského poloostrova či Turecko.

Představitelé KDU-ČSL smlouvu vnímají především jako nadbytečnou, neboť podle nich nepřináší nic nového.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám