Hlavní obsah

Hledá se Džejk. Ztratil se pes, který pomáhá nemocným dětem

– Klimkovice
Novinky, Štěpánka Zenklová

Ztratil se canisterapeutický pes, který pomáhá dětem v sanatoriu v Klimkovicích na Ostravsku. Slyší na jméno Džejk. Pravděpodobně se zalekl rány z petardy a utekl ze zahrady v Řepištích, kde bydlel jen měsíc.

Foto: Novinky

Pomáhá dětem v sanatoriu v Klimkovicích.

Článek

„Moc prosíme o pomoc. Jde nám o hodiny. Je to už třetí den a následující dny mají být mrazivé. Někdo řekne pes, ale on hodně pomáhá a teď potřebuje pomoci on,“ řekla Novinkám Hana Říčná, která se podílí na pátrání. „Pravděpodobně se snaží dostat do bezpečí původního domova, ale nezná cestu, je vystrašený a dezorientovaný,“ uvedla.

Džejk je velký černý pes plemene flat coated retrívr (hladkosrstý retrívr). „I přes jeho velikost a barvu se ho nemusíte bát, má úžasnou povahu, je velmi kontaktní k lidem, které miluje a kterým doposud pomáhal,“ informovala Říčná.

Foto: Novinky

Džejk je velký černý pes plemene flat coated retrívr.

Foto: Novinky

Portrét Džejka

Majitelé prosí, aby ten, kdo ho uvidí, na něj zkusil zavolat jménem Džejk, držel se v jeho blízkosti, a hlavně co nejdříve zavolal na telefonní číslo 731 505 878 s informací, kde se Džejk pohybuje.

Již byl viděn v Ostravě, ale během noci se mohl přesunout jinam. Džejka hledá také skupina lidí, která se stále rozšiřuje přes facebookovou skupinu Hledáme Džejka.

Canisterapie: psí terapeuti léčí pacienty v Česku už 30 let

Vaše zprávy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám