Hlavní obsah

Hladina Labe stoupá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hladina řeky Labe na dolním toku stoupá, nahoru půjde ještě několik následujících dní. V Děčíně očekávají vyhlášení prvního povodňového stupně. Ve středu město postaví protipovodňovou zeď u Parolodi.

Foto: ČHMÚ
Článek

„Podle prognózy bude Labe v následujících hodinách a dnech stoupat, a to zhruba na 450 cm, tedy první povodňový stupeň. Od úterního večera uzavře městská policie podjezd pod Tyršovým mostem,“ uvedlo město na svých stránkách.

Předpokládá se, že ve čtvrtek voda zaplaví silnici do Dolního Žlebu. Ta vede podél řeky směrem k německé hranici.

Hladina Labe jde nahoru i v Ústí nad Labem, tam by ale povodňového stupně dosáhnout neměla. Ten se ve městě vyhlašuje při dosažení 450 centimetrů. Podle prognóz zveřejněných na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by hladina měla v pátek dosáhnout nejvýše na 430 centimetrů.

Za stoupáním hladiny Labe, ale nejen jeho, může rychlé oteplení, díky němuž roztálo velké množství sněhu. ČHMÚ vydal výstrahu právě na povodňovou bdělost. Platí v částech Plzeňského, Jihočeského, Středočeského, Jihomoravského kraje a části Vysočiny.

Meteorologové odhadovali, že na začátku prosince leželo na českém území 2,12 miliardy metrů krychlových sněhu, což znamenalo průměrnou výšku sněhové pokrývky 7 centimetrů. Bylo to vůbec nejvíce sněhu pro 48. týden od roku 1980.

Lidé o víkendu vykoupili boby a sáňky

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám