Hlavní obsah

Hejtman Novotný se chce vzdát funkce a zůstat pouze poslancem

Právo, vor
Karlovy Vary

Karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD) chce do pátku 12. prosince rezignovat na svoji funkci a zůstat již pouze poslancem. Svůj krok vysvětluje tím, že ztratil podporu většiny ČSSD v kraji po sobotním jednání karlovarské okresní konference soc. dem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD)

Článek

„I přesto, že se během mé přítomnosti na konferenci o této věci nejednalo, cítil jsem, že v jejich postoji zřejmě nastala změna. To se následně – po mém odchodu z konference – potvrdilo. Ztratil jsem podporu stranické většiny v kraji, bez které nelze nadále vykonávat funkci hejtmana,“ uvedl Novotný, který si vysvětluje změnu postoje karlovarských straníků dřívějším ohlášením, že již nepůjde jako lídr do krajských voleb za dva roky.

„Negativně někteří kolegové také asi vnímají to, že jsem pomohl prosadit finanční podporu pro nemocnice v Sokolově a v Ostrově,“ dodal Novotný.

„Usnesením karlovarské okresní konference ČSSD jsem byl vyzván, abych se rozhodl pro jednu ze svých funkcí, a to do 12. prosince 2014. Nemám problém to respektovat. Pokud jsem ztratil většinovou podporu ČSSD v kraji, preferuji práci poslance ve Sněmovně a chci být neuvolněným, tedy neplaceným členem krajské rady, abych mohl dokončit práci v regionu, kterou jsme si vytyčili na toto volební období. O mém dalším působení v radě rozhodne krajské zastupitelstvo,“ dodal Novotný s tím, že vše bude souviset i s dalšími změnami v radě kraje na základě koaliční smlouvy.

Reklama

Výběr článků

Načítám