Hlavní obsah

Hasiči na Klatovsku kvůli počasí preventivně evakuovali tábor s 20 dětmi

plzeň

Letní tábor se zhruba dvaceti dětmi a osmi vedoucími evakuovali ve čtvrtek večer preventivně hasiči u Újezdu nedaleko Plánice na Klatovsku. V oblasti se po vydatném dešti zvedla voda.

Foto: Daniel Mašlár, Právo

Ilustrační foto

Článek

V Křížovicích u Plánice se voda přelila přes přeliv místního rybníka, v samotné Plánici hasiči preventivně ohradili jeden obytný dům pytli s pískem, sdělil ČTK krajský mluvčí hasičů Petr Poncar.

Profesionální a dobrovolní hasiči večer v Křížovicích kontrolovali hráz rybníka. „Hasiči situaci monitorovali a zjistili, že voda již opadá, a šli zkontrolovat situaci dál po toku,” řekl Poncar.

V nedalekém Újezdu nejdříve dětský tábor posunuli z místa možného ohrožení.

Na Ašsku evakuovali dětský tábor, hasiči odstraňovali popadané stromy

Domácí

„Posléze bylo rozhodnuto o tom, že děti i vedoucí budou evakuováni auty do zbrojnice v Plánici, kde zůstanou do pátku, a pak se rozhodne, jak se bude pokračovat,” dodal Poncar.

Srážky byly ve čtvrtek v Plzeňském kraji mírnější než v předchozích dvou dnech. Také hasiči absolvovali méně zásahů, při nichž likvidovali popadané stromy nebo čerpali vodu.

Zásahů charakterizovaných jako technická pomoc dnes hasiči v celém kraji ukončili zhruba 30. Navečer například odstraňovali spadlý strom v Němčicích na Klatovsku nebo v Plzni, ve Vodním Újezdu na Plzeňsku čerpali vodu.

V bouřkách spadlo až 75 mm vody, hasiči evakuovali tábory

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám