Hlavní obsah

Hašek získal body v boji o post předsedy ČSSD

Právo, Miroslav Homola, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jihomoravský hejtman Michal Hašek získal v sobotu první nominaci na post předsedy ČSSD. Zajímavé je, že se tak stalo ve Středočeském kraji, kterému vládne jeho rival David Rath. Toho letos Hašek označil za samozvaného Krakena.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Článek

Hašek byl nominován okresní konferencí kutnohorské ČSSD, která se konala v Čáslavi.

„První nominaci na předsedu ČSSD na začínajících okresních konferencích jsem dnes obdržel ve středních Čechách. Jsem velmi rád, že mi delegáti po vyslechnutí mé vize budoucnosti ČSSD a po společné diskusi dali stoprocentní podporu do volby předsedy strany," řekl Právu Hašek.

Na konferenci představil priority a požádal také o podporu přímé volby budoucího šéfa oranžových. "Přímá volba bude potvrzením reálné změny politického stylu ČSSD," míní Hašek.

Jednotlivé nominace na post šéfa strany musí ještě definitivně potvrdit krajské konference. A to jak v případě přímé volby, tak i volby sjezdem v březnu příštího roku. Právě mezi těmito dvěma variantami bude ČSSD vybírat příští sobotu na jednání ústředního výkonného výboru.

Nyní ČSSD vede provizorně Bohuslav Sobotka, který se také pokusí nejvyšší oranžový post získat.

Reklama

Výběr článků

Načítám