Hlavní obsah

Hamáčkova cesta zajímá i centrálu proti organizovanému zločinu

Okolnostmi plánované cesty vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) do Moskvy se zabývá Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ). Ve čtvrtek to potvrdilo policejní prezidium.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)

Článek

„Mohu potvrdit, že se NCOZ začala z vlastní iniciativy zabývat okolnostmi tzv. neuskutečněné cesty do Moskvy. Více informací v této chvíli poskytnout nemohu,” uvedla k tomu mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. Na zájem NCOZ o cestu upozornil server Blesk.

Hamáček podle serveru Seznam Zprávy plánoval "výměnu mezinárodního skandálu" kolem Vrbětic za dodávky vakcíny proti covidu-19 Sputnik V. Hamáček to popírá a plánuje se bránit soudně i trestním oznámením.

Netolický: Hamáček mluvil o získání Sputniku

Domácí

Hamáček v posledních dnech hovořil mimo jiné o tom, že výměnu s Ruskem by ani plánovat nemohl, protože informace od tajných služeb dostal zhruba týden před schůzkou, tedy 7. dubna. Současně se ale adresáti zpráv tajných služeb dozvěděli i to, že s informacemi pracují média.

Hamáček podá kvůli článku trestní oznámení, chce 10 milionů korun

Domácí

Informaci, že Hamáček hovořil o získání milionu vakcín Sputnik, potvrdil pardubický hejtman Martin Netolický, který se s vicepremiérem setkal 15. dubna dopoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám