Hlavní obsah

Hamáček: Taktiku na gang zlodějů neprozradím. Ani starostové nevědí, kolik jsme nasadili policistů

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za řádění gangu zlodějů v Praze – východ může podle místních starostů podstav policie. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) vzkazuje, že o tom ví a pracuje na systémovém řešení. Pro dopadení gangu podle něj policie dělá maximum, nasadila násobně víc policistů a veškerou dostupnou techniku. Jak daleko je vyšetřování s ohledem na jeho průběh, říct ale odmítl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr vnitra Jan Hamáček (vlevo) a policejní prezident Jan Švejdar

Článek

„Snažím se věci nekomentovat tak, abych prozrazoval taktiku policie, protože ta v této fázi dělá maximum pro to, aby tu skupinu dopadla. Mohu potvrdit, že došlo k masivnímu navýšení hlídkové činnosti policie v regionu Praha – východ. Je tam násobně více hlídek, než je standardní stav,” řekl Novinkám ministr vnitra Jan Hamáček.

Jsou drzí a policie se nebojí, říká o gangu zlodějů starosta Jesenice. Lidé zřizují i domobranu

Krimi

Starostové nevědí o počtu policistů

Žádné další dílčí podrobnosti kolem vyšetřování ale komentovat nechtěl. Došlo by tím podle nějak k narušení práce policie. „Odmítám prozrazovat někomu taktiku, jak ho chceme chytit. Chci občany ujistit, že je tam nasazeno násobně víc policistů a veškerá dostupná technika. Předpokládám, že ani starostové přesně nevědí, kolik policistů bylo nasazeno,” dodal Hamáček.

Zloději, kteří řádí v domech u PrahyVideo: Policie ČR

Reagoval tak na otevřený dopis více než pěti desítek starostů s tím, aby ministerstvo urgentně řešilo podstav policie v dané oblasti.

Hamáček o podstavu ví. Týká se podle něj celého Středočeského kraje i Prahy a je třeba najít systémové řešení. „O podstavu víme, řešíme to, ale je to o podstatě věci a řádění gangu je věc, kterou musíme řešit bez ohledu na systém. To řešíme ad hoc nasazením policistů z jiných územních odborů, abychom tu bandu dopadli,” doplnil ministr vnitra. Řešením jsou podle něj náborové akce a vyšší finanční odměna.

O gangu zlodějů v domech u Prahy toho moc nevíme, přiznala policie

Krimi

Gang zlodějů v oblasti řádí od září. Policie od té doby eviduje v celém Středočeském kraji až 123 trestných činů a jen 60 v oblasti Jesenice a Říčan. K posledním třem krádežím došlo na silvestra v Dolních Jirčanech. Policie v pondělí po schůzce se starosty obcí v blízkosti Jesenice u Prahy přiznala, že stále netuší, kolik členů gang lupičů má, ani zda jde o Čechy nebo cizince. Lidé v obcích zakládají hlídky a najímají bezpečnostní firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám