Hlavní obsah

Gross: výroky představitelů ODS poškozují ČR

PRAHA

Výroky špiček ODS týkající se obvinění lobbisty Jana Večeřka a poradce šéfa nejsilnější opoziční strany Mirka Topolánka Marka Dalíka z pokusu o podplacení poslance Zdeňka Kořistky (US-DEU) se nelíbí premiérovi Stanislavu Grossovi (ČSSD). Předseda vlády pro Právo v sobotu uvedl, že poškozují Českou republiku.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.11.2016. Beseda v Knihcentru v Ostravě s Vlastimilem Harapesem.

Článek

"Trochu nerozumím té hysterii, protože pokud má ODS čisté svědomí, tak nepochybně není důvodu k silným výrazům. To, co (pozn. ODS) v tuto chvíli předvádí, se silou svých výroků, je něco, co nepochybně poškozuje Českou republiku," uvedl dnes odpoledne pro Právo Gross.

Podle jeho názoru by si představitelé ODS měli uvědomit, že "každé slovo, které vznáší, je bedlivě sledováno v zahraničí". Autoři výroků by podle premiéra měli snést na stůl argumenty, které je k tak silným výrazům opravňují.

Politologové uvádějí, že průběh kauzy ovlivní letošní podzimní volby do krajských zastupitelstev a obměnu třetiny míst v Senátu. Poškozenou stranou je podle nich ODS.  [celá zpráva

Anketa

Myslíte si, že kauza Kořistka je jen součástí předvolební kampaně ČSSD?
Ano
64,7 %
Ne
29 %
Kauzu nesleduji
6,3 %
Celkem hlasovalo 1770 čtenářů.

Reklama

Související články

Kořistka do vězení určitě nepůjde

Zpočátku to vypadlo pro poslance Zdeňka Kořistku špatně, politici i novináři ho obviňovali, že si celou věc s nabízením úplatku vymyslel. Někteří dokonce...

Výběr článků

Načítám