Hlavní obsah

Grebeníčkovi nabídl Gross jen minerálku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Komunisté nebudou podporovat současnou koalici ČSSD, lidovců a US-DEU. Po schůzce s vedením ČSSD to oznámil předseda KSČM Miroslav Grebeníček. Názor KSČM by se mohl změnit pouze v tom případě, kdyby se ČSSD posunula zpět ke svému volebnímu programu. "K ničemu jsme se nezavazovali," uvedl Grebeníček s tím, že rozhovory budou pokračovat.

Foto: Skrz Prsty

Slam poetry

Článek

Gross po schůzce s komunisty řekl, že hovořili o kultivaci vztahů mezi vládou a opozicí včetně možného posílení kontrolních nástrojů opozice. O konkrétních postech, ale podle Grosse nemluvili. Potvrdil to Grebeníček, když řekl, že "žádné nabídky na koryta nezazněly". Jediné, co mu prý při schůzce nabídli, byla podle Grebeníčka minerální voda.

Schůzka vedení ČSSD a KSČM trvala zhruba hodinu, tedy stejně jako středeční jednání sociálních demokratů s ODS. [celá zpráva]

I dnes se ho zúčastnili šéfové stran, po jednom místopředsedovi za každou a předsedové jejich poslaneckých klubů.

Diskutovali o tom, jaké priority by nová vláda mohla mít. Gross předpokládá, že v neděli 18. července se sejde Ústřední výkonný výbor ČSSD "a tam již zazní základní body, se kterými půjdeme do druhé poloviny volebního období".

To, proč ve středu ČSSD nabídla ODS kontrolní funkce, ale komunistům dnes nic konkrétního nepředložila, vysvětlil Gross mimo jiné tím, že ODS je větší opoziční strana než KSČM. "Z toho vyplývá také určitý rozdílný přístup," řekl.

Související články

ODS odmítla Grossovu nabídku funkcí

Vedení ČSSD a ODS se na schůzce ve Sněmovně nedohodla na jakékoliv spolupráci. Šéf ČSSD Stanislav Gross novinářům řekl, že ODS nabídl kontrolní funkce....

Výběr článků

Načítám