Hlavní obsah

Gazdík stanul v čele soukromého gymnázia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým ředitelem pražského soukromého česko-anglického Gymnázia Duhovka se stal exministr a poslanec Petr Gazdík (STAN). Jeho nástupu nezabránila ani petice studentů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petr Gazdík

Článek

Bez větších kontroverzí se v pondělí exministr školství a poslanec Petr Gazdík (STAN) ujal postu ředitele soukromého česko-anglického gymnázia Duhovka v pražských Holešovicích, ačkoli proti jeho nástupu studenti sepsali petici a nevole je cítit i ze strany rodičů.

„Nevím o tom, že by neproběhlo všechno v pořádku. Máme nového ředitele,“ řekla Právu mluvčí školy Veronika Thompson.

Připustila, že kromě studentů se začali ohledně Gazdíkova angažmá ozývat i rodiče. „Nikdo se proti ničemu nebouří, jsou to přirozené otázky. Naše debata k rodičům je stejná jako ke studentům, ať už je to emailová komunikace, anebo otevření nějaké diskuse,“ uvedla.

Asociace kritizuje, jak MŠMT řeší nespokojenost akademiků s výdělky

Věda a školy

Sám Gazdík na dotazy Práva v pondělí neodpověděl. Petici podepsalo na 65 lidí zejména z řad nejstarších studentů. Petentům se nelíbil Gazdíkův souběh funkcí. Roli ředitele by se měl věnovat od pondělí do čtvrtka, zbylé dny v týdnu mu zbudou na výkon funkce poslance a zastupitele Suché Lozi. Ve Sněmovně je členem ústavně-právního a školského výboru.

Nevím o tom, že by neproběhlo všechno v pořádku. Máme nového ředitele
Veronika Thompson, mluvčí Duhovky

Studentům také vadí Gazdíkův vztah s hlavou organizované zločinecké skupiny v kauze Dozimetr Michalem Redlem. To jej stálo i funkci ministra školství, již vykonával loni do léta, kdy kauza propukla. Gazdík ještě po nějakou dobu dělal poradce novému ministrovi Vladimíru Balašovi. Podle svých slov pak dostal celkem tři nabídky na vedení školy. Nakonec se rozhodl pro osmileté Gymnázium Duhovka, kde uspěl ve výběrovém řízení.

Škola se i pod tlakem studentů za svého nového ředitele postavila.

„Se studenty se v pondělí 13. února setkalo vedení, tedy zřizovatelé a budoucí ředitel Petr Gazdík. Vedli jsme otevřenou a konstruktivní debatu o jejich petici. Věříme, že se nám podařilo studenty přesvědčit o tom, že jejich obavy o budoucím fungování školy pod vedením Petra Gazdíka nejsou namístě. Zároveň to vnímáme jako začátek dialogu mezi studenty a novým panem ředitelem,“ uvedla před časem Thompson.

Gazdík ředitelem gymnázia. Žáci protestují

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám