Hlavní obsah

Fridrichová se podle komise nedopustila šikany vůči kolegům z ČT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová se podle interní vyšetřovací komise České televize (ČT) nedopustila šikanózního jednání vůči ostatním členům redakce. Z toho jí na podzim obvinil tehdejší šéfredaktor publicistiky Marek Wollner. Na jednání Rady ČT to ve středu uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Foto: Petr Horník, Právo

Nora Fridrichová

Článek

Komise se setkala se zhruba dvěma desítkami zaměstnanců ČT. Z jejího šetření vyplynulo, že nedošlo k diskriminaci nebo nevhodnému a nežádoucímu chování Fridrichové k podřízeným zaměstnancům, ale kvůli chaotické a pozdní komunikaci a někdy i špatné dramaturgii docházelo k osobním neshodám, které vyústily i v několik odchodů z redakce. Fridrichová podle Dvořáka nepůsobí v manažerské funkci a ostatní členové redakce k ní byly v podřízeném vztahu jen vzhledem k její funkci dramaturga.

V rámci nápravných opatření by mělo podle Dvořáka dojít ke zlepšení plánování a řízení redakce i k posílení redaktorského týmu a dramaturgie. Konkrétní kroky by mělo vedení zpravodajství přijmout do konce března a následně s nimi seznámit Radu ČT.

Wollner obvinil Fridrichovou poté, co ona obvinila jeho ze sexuálního obtěžování a šikany některých kolegyň. To se sice neprokázalo a komise neshledala v jeho jednání nic protiprávního, Wollner přesto po dohodě s vedením ČT opustil.

Rada ČT dala za pravdu stížnosti na pořad 168 hodin

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám