Hlavní obsah

Foldyna už do ČSSD nepatří, vzkázal Petříček

Právo, Novinky, jim, zpe
Aktualizováno

Za „ochranu tradiční rodiny“ se v den pochodu Prague Pride vyslovovali účastníci Vlasteneckého setkání Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže na zámku v Příčovech u Sedlčan. Zúčastnil se ho bývalý tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl, poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD), exministr za ČSSD Jaroslav Bašta či publicista Benjamin Kuras.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Foldyna (ČSSD) na archivním snímku s Nočními vlky v Praze.

Článek

Foldyna své důvody vysvětloval v Deníku slovy: „Z toho, že pochody kreatur s nahými zadky jsou – na rozdíl od setkání, kam jedu já – podporovány z veřejných peněz, je zřejmé, která skupina je diskriminována.“

Podle Foldyny někteří soc. dem. možná trpí heterofobií a tradiční rodina jim až tak nic neříká. „S tím ale nemohu dělat nic jiného než je vyzvat k odchodu z ČSSD. Myslím, že tyto jedince například Piráti rádi přijmou do svých řad,“ dodal.

Místopředseda ČSSD a ministr zahraničí Tomáš Petříček v Deníku reagoval slovy: „Všechny Foldynovy kroky z poslední doby jen ukazují, že není ani sociálním, ani demokratem a s naším programem a hodnotami se otevřeně rozchází.“

„Měl by pracovat“

Místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová zase Foldynovi v Deníku vzkázala, že by „měl pracovat, místo aby na sebe poutal pozornost účastí na obskurních akcích, ČSSD tím dlouhodobě ubližuje“.

V Příčovech debatovali i protiislámští aktivisté Martin Konvička a sociolog Petr Hampl, dále spisovatelka Lenka Procházková či politolog Alexander Tomský, publicista, místopředseda Rady ČTK Petr Žantovský či neúspěšný kandidát do Rady ČTK za SPD Michal Semín.

Se zdravicí se dostavil i Tomáš Vandas, šéf někdejší soudem rozpuštěné Dělnické strany, kterou nahradila Dělnická strana sociální spravedlnosti. „Zatímco v Praze bylo extrémně teplo, tady bylo i přes déšť fajn,“ napsal na Facebooku.

Foldyna: Ať si Petříček přečte názory lidí

Foldyna Novinkám napsal, že Petříček, který je podle něj asistentem Miroslava Pocheho, by si měl přečíst názory lidí pod článkem. „Třeba pochopí, kdo má pravdu,” uvedl Foldyna.

Co se týče účasti Vandase Foldyna prohlásil, že ho nepozval a nesouhlasí s ním. „Na ulici ale potkáte kde koho, tak je to i tady. Také nekádruji Petříčky, potkají-li se třeba na Prague Pride s pedofily. A kdyby, není to jejich vina,” napsal Foldyna.

Reklama

Výběr článků

Načítám