Hlavní obsah

Fiala zveřejnil video k roku od začátku války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko na Ukrajině překročilo všechny meze lidskosti, i proto musí Ukrajina zvítězit, řekl premiér Petr Fiala (ODS) ve videu k roku války. Zveřejnil ho ve čtvrtek večer na Twitteru.

Foto: Pool, Reuters

Premiér Petr Fiala

Článek

Ukrajinu ujistil o podpoře ze strany České republiky. Ruská armáda vtrhla na Ukrajinu před rokem v noci na 24. února, válka trvá doposud.

Čtyřiadvacátý únor 2022 podle Fialy změnil Evropu. „Rusko zaútočilo na Ukrajinu a rozpoutalo válku, v níž překročilo všechny meze lidskosti. Buča, Mariupol, Kramatorsk a stovky dalších míst se staly symboly boje mezi civilizací a barbarstvím. I kvůli tomu musí Ukrajina zvítězit,“ řekl premiér ve videu s titulky v ukrajinštině. Zmínil místa, kde se oběťmi ruské agrese staly stovky a tisíce civilních obyvatel včetně dětí.

Je obdivuhodné, že Ukrajina ruskému tlaku vzdoruje už celý rok, obrátil se ve videu Fiala na Ukrajince. „Chci vás ujistit, že v České republice máte přátele, kteří vám budou vždycky pomáhat,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám