Hlavní obsah

Fiala se setká s papežem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér Petr Fiala (ODS) se v příštím týdnu setká ve Vatikánu s papežem Františkem. Mluvit by spolu měli mimo jiné o české pomoci Ukrajině, která se brání ruské agresi, ale i o dalších aktuálních tématech.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Papež František v Bratislavě

Článek

O plánovaném setkání ve středu informoval Úřad vlády s tím, že český premiér za papežem vyrazí z Berlína, kde bude vystupovat na zasedání Východního výboru německého hospodářství.

Vedle toho bude Fiala ve Vatikánu jednat se šéfem tamní diplomacie kardinálem Pietrem Parolinem.

„Jejich rozhovory se dotknou aktuálních mezinárodních otázek a české pomoci napadené Ukrajině a jejím obyvatelům,” sdělila Strakova akademie.

Zeman přivezl papeži Pražské Jezulátko a aktovky, představil mu Forejta

Domácí

V roce 2015 se s papežem Františkem setkal  prezident Miloš Zeman s chotí. Prezidenta tehdy do Vatikánu doprovodila delegace v čele s kardinálem a tehdejším pražským arcibiskupem Dominikem Dukou. Její součástí byl i olomoucký arcibiskup Jan Graubner nebo opat Strahovského kláštera Michael Josef Pojezdný.

Prezident opakovaně zval papeže k návštěvě České republiky. V roce 2017 se s papežem setkal premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám