Hlavní obsah

Mlejnek měl pomoci s objasněním Dozimetru tím, že řekl svědkovi, aby šel na policii

• Aktualizováno

Podle premiéra Petra Fialy (ODS) nelze konkretizovat, jak šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek přispěl k objasnění kauzy Dozimetr kolem lobbisty Michala Redla a bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubočka (STAN). Podle Deníku N Mlejnkova role spočívala v tom, že poradil svědkovi, aby šel na policii.

Foto: David W Cerny, Reuters

Premiér Petr Fiala (ODS).

Článek

„Role pana Mlejnka v kauze Dozimetr se odehrávala před zahájením a mimo rámec trestního řízení,” konstatoval premiér. Uvedl to v reakci na slova pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové, která řekla, že neví o údajné „pozitivní roli“ Mlejnka v této kauze. Tvrzení Bradáčové podle premiéra není v rozporu.

„(Středeční) jednání probíhalo v důvěrném režimu, takže nemohu poskytovat detailnější informace,” dodal Fiala k přetrvávajícím otázkám.

Podle trojice členů vlády, na něž odkázal Deník N, předložil Mlejnek čestné prohlášení jednoho ze svědků v kauze Dozimetr, aby své podezření z možného trestného činu předal policii.

Stále dokola. Bradáčová o pozitivní roli Mlejnka v kauze Dozimetr nic neví

Domácí

„Veřejnost má chápat to základní sdělení, které je, že jsme diskutovali s panem ředitelem velmi obsáhle, položili jsme mu všechny otázky, které se do té doby objevily v mediálním prostoru, a neshledali jsme důvod k jeho odvolání,” uzavřel Fiala s tím, že ministr vnitra Vít Rakušan má jeho důvěru i důvěru celé vlády.

Nehodlá proto nijak reagovat na výzvy hnutí ANO, které varuje, že vyvolá hlasování o vyslovení nedůvěry vládě.

Reklama

Výběr článků

Načítám