Hlavní obsah

Exprezident Zeman se omluvil Šarapatkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdeněk Šarapatka se dočkal omluvy od Miloše Zemana, který o něm lživě pronesl, že jej vyhodil pro neschopnost. Omluvu bývalému prezidentovi nařídil soud.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman

Článek

Zeman v roce 2017 v televizi Barrandov prohlásil, že Šarapatku vyhodil pro neschopnost. Šarapatka ale v době, kdy byl Zeman premiérem, odešel z Úřadu vlády po dohodě. Následně se obrátil na soud s žádostí o omluvu.

Té se Zeman dlouhodobě bránil, až záležitost doputovala k Nejvyššímu soudu, který dal Šarapatkovi za pravdu. Dopis s omluvou je datován 16. dubna.

Zeman poslal Šarapatkovi omluvu v následujícím znění: „PaedDr. Zdeněk Šarapatka, Ph.D., nebyl Úřadem vlády České republiky vyhozen pro neschopnost, neboť jeho pracovní poměr byl v daném případě rozvázán dne 9. 10. 2000 dohodou uzavřenou mezi PaedDr. Zdeňkem Šarapatkou, Ph.D., a Úřadem vlády České republiky, a to z iniciativy PaedDr. Zdeňka Šarapatky, Ph.D.“

„Tímto se za tento dehonestující výrok omlouvám.“

Reklama

Výběr článků

Načítám