Hlavní obsah

Elvis odstartoval koncertní kampaň ČSSD

Právo, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

ČSSD zahájila prvním ze série koncertů hvězd svou předvolební kampaň pro volby do krajských zastupitelstvev a Senátu. Na vystoupení Heleny Vondráčkové, Karla Černocha, Ivety Bartošové, Michala Davida, Tomáše Savky a dalších známých jmen z české hudební scény přišlo v Liberci patnáct set lidí. Zcela tak zaplnili sál tamějšího kulturního domu. Jako první zazněla píseň Elvise Presleyho v podání Pavla Vítka.

Foto: Adéla Trávníčková

Festival her a hraček pro malé i velké

Článek

Nechyběly i stranické špičky, s premiérem Stanislavem Gross v čele. Předseda soc. dem. také úvodní koncert zahájil.

"Nevím, proč bych si někdy nemohl zazpívat. Zvlášť když je tu takový kravál, že mě nikdo nemůže slyšet," zavtipkoval na dotaz Práva, když v půl sedmé ze sálu odcházel, aby se v tramvaji na trase Jablonec-Liberec dal na netradičním setkání v plen zdejším občanům.

"Je to neskutečné, takhle zahájenou kampaň prostě nepamatuji. Je to jako když se přiřítí rychlík," popsal atmosféru v sále jeden z diváků.

Sám Gross usedl mezi stranického místopředsedu Martina Starce a ministra pro místní rozvoj Jiřího Paroubka do první řady, takže si prakticky hleděl do očí se svou podobiznou na látkovém billboardu, z nějž divákům přál pohodu a dobrou náladu. Jeviště zase lemoval plakát s nápisem Dejme šanci růžím.

Už první píseň - presleyovský rock and roll v podání Pavla Vítka přitom publikum rozehřála na maximum, takže hned další songy si řada lidí prozpěvovala se samotným umělcem. Při písni Mám rád vůni tvý kůže se neudržel ani samotný premiér.

"Snažili jsme se v současném funkčním období s kraji komunikovat, mnohdy to bylo ale obtížné, protože východiska vlády a vedení krajů byla odlišná. Bylo by proto dobré, aby v krajích měli významnou pozici lidé, kterým věříme a kteří mají kromě lidského předpokladu i podobná základní hodnotová východiska," řekl novinářům na tiskové konferenci před koncertem premiér.

Návštěvníci za jeden lístek zaplatili sto korun a na mnohé se nedostalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám