Hlavní obsah

Dvořák rezignoval na funkci plzeňského radního pro sport, v zastupitelstvu ale zůstává

Právo, Jan Švábek
Plzeň
Aktualizováno

Bývalý extraligový hokejista Michal Dvořák (OPAT) ve čtvrtek rezignoval na svou funkci radního pro sport. Deník Právo na začátku dubna upozornil na to, že byl ještě s několika lidmi obviněn policií z dotačního podvodu. V zastupitelstvu Dvořák ale zůstává.

Foto: Jan Švábek, Právo

Radní Michal Dvořák na čtvrtečním zastupitelstvu města Plzně.

Článek

„Rozhodnutí bylo těžké a emotivní. Práci jsem měl rád, pomáhal jsem všem sportovcům napříč spektrem všech oddílů. Mé svědomí je absolutně čisté. Udělal jsem dobrou věc, za kterou jsem po zásluze potrestán. Věřím ve svoji nevinu a v to, že budu očištěn,“ řekl.

Na funkci radního pro sport rezignoval ke čtvrtečnímu dni. Zároveň si ale ponechal křeslo zastupitele. Zvolen byl za lokální hnutí Občané patrioti (OPAT).

Dvořáka ve funkci radního pro sport ve čtvrtek nahradil jeho stranický kolega Petr Chvojka, který figuruje ve vedení fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň. Funkci na plzeňské radnici bude vykonávat jako neuvolněný. Pro Chvojku hlasovala většina přítomných zastupitelů.

Policie o vyšetřování mlčí

Vyšetřovatelé zatím k případu oficiálně nic nesdělili. Jak Právo dříve zjistilo, obvinění padlo kvůli více než čtyřmiliónové dotaci z roku 2014 na kompletní rekonstrukci tělocvičny v relaxačně-sportovním areálu v Plzni-Božkově.

Finanční podporu získal sportovní spolek DS Training center, jehož předsedou byl v té době právě Dvořák. Zmíněná organizace vznikla krátce předtím a získala tělocvičnu do padesátiletého pronájmu od vlastníka TJ Božkov za symbolických tisíc korun měsíčně.

Okolnosti uzavření nájemní smlouvy policejní vyšetřování zřejmě odstartovaly. Trestní oznámení totiž podal výbor TJ Božkov, neboť uvedenou nájemní smlouvu uzavřel bývalý předseda tamního sokola Adolf Bláha sám, bez vědomí členské schůze.

Foto: jan Švábek, Právo

Zastupitel za ODS Jiří Šneberger (vlevo) a nový radní pro sport Petr Chvojka.

Dvořák má za sebou pestrou hokejovou minulost. Útočník odehrál několik sezón za extraligovou Plzeň. Chvíli oblékal také dres Karlových Varů a na začátku kariéry hrál i v Kanadě.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie stíhá plzeňského radního Dvořáka

Plzeňský radní Michal Dvořák (Občané patrioti) má problém. Podle informací Práva ho policie společně s dalšími několika lidmi obvinila z dotačního podvodu.

Výběr článků

Načítám