Hlavní obsah

Drobil bude jedním z členů Bezpečnostní rady státu

Ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS) bude jedním z devíti členů Bezpečnostní rady státu, tedy orgánu, který má koordinovat plánování i další kroky v případě ohrožení státu. Návrh premiéra Petra Nečase na složení rady projedná ve středu vláda.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS)

Článek

Kromě předsedy vlády a Drobila mají v Bezpečnostní radě státu zasednout oba vicepremiéři, tedy ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a ministr vnitra Radek John. Dalšími členy mají být ministři obrany Alexandr Vondra, financí Miroslav Kalousek, ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek, ministr dopravy Vít Bárta a ministr zdravotnictví Leoš Heger.

Drobil, jehož nominace do čela ministerstva životního prostředí byla překvapením, před volbami se profiloval jako kandidát na post ministra průmyslu a obchodu, se podle svých slov snaží resort "odideologizovat". Také podle názoru předsedy vlády je ministerstvo životního prostřední vrcholně ekonomickým resortem s významným vlivem na chod státu i hospodářství země.

Vláda také projedná složení svého výboru pro zpravodajskou činnost, kde by kromě Nečase měli zasednout vicepremiéři Schwarzenberg, John, ministr obrany Vondra, ředitelé tajných služeb a šéf úřadu vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám