Hlavní obsah

Drahoš by mohl být ministrem školství, připustil Rakušan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V čele resortu školství by mohl vystřídat Petra Gazdíka (STAN) senátor a bývalý kandidát na prezidenta Jiří Drahoš. V České televizi to připustil ministr vnitra a šéf hnutí STAN Vít Rakušan.

Foto: Petr Horník, Právo

Senátor Jiří Drahoš

Článek

„Máme ve STANu mnoho učitelů, a máme tak mnoho lidí, kteří se školství věnují a někteří i z politické pozice. Mezi ně patří Jiří Drahoš,“ řekl Rakušan.

Potvrdil, že by mohl patřit mezi širší spektrum kandidátů na šéfa resortu školství, a to například spolu se senátorem Miroslavem Plevným. „Jsou to lidé, kteří by to zvládli, ale nejsou jediní,“ zdůraznil.

Rakušan: Dobíhá nás minulost

Domácí

Rozhodnutí by mělo padnout v příštích dnech. „Věřím, že z kraje přespříštího týdne představíme variantu, která by mohla fungovat,“ doplnil.

Gazdík končí ve funkci k 30. červnu. Důvodem jsou jeho kontakty s podnikatelem Michalem Redlem. Ten spolu s již bývalým náměstkem pražského primátora Petrem Hlubučkem je obviněn v souvislosti s hospodařením pražského dopravního podniku (DPP).

Redl také v minulosti udržoval vztahy s podnikatelem Radovanem Krejčířem.

Reklama

Výběr článků

Načítám