Hlavní obsah

Doufám v pokračování odporu proti politické korektnosti, prohlásil Klaus na křtu Hájkovy knihy

Právo, Dana Braunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý mluvčí prezidenta Václava Klause Petr Hájek v úterý pokřtil svoji knihu Smrt ve věži, navazující na Smrt ve středu (2009) a Smrt v sametu (2012). Vychází z vize, podle níž se Západ a zvláště Spojené státy snaží vyvolat válku s Ruskem, která nutně skončí katastrofou. Zároveň předkládá „manuál“, jak tuto katastrofu přežít, a ještě lépe jí zabránit.

Foto: Dana Braunová, Právo

Bývalý prezident Václav Klaus na křtu knihy svého někdejšího mluvčího Petra Hájka (vlevo)

Článek

U křtu knihy, který připomínal sraz spolupracovníků a příznivců Václava Klause, nemohl chybět ani bývalý prezident. Ten vyjádřil naději, že se brexit ve Velké Británii a vítězství Donalda Trumpa v USA „přelije“ i do vývoje v naší části Evropy.

Velké naděje vkládá do prezidentských voleb v Rakousku 4. prosince. „Doufám v pokračování vlny odporu proti dnešnímu politickému establishmentu, politické korektnosti a všem hloupým ismům, které vládnou našemu světu.”

Bezprostřední dopad tohoto trendu na naši politickou scénu, jmenovitě na parlamentní volby v říjnu příštího roku, neočekává: „Jsem sice optimistický konstruktivní člověk, přesto musím nešťastně říct, že v Česku nečekám nic. Je to smutné, ale nevidím tu nikoho, kdo by se takové změny chopil. Současné politické strany to nenabízejí, nejsou toho schopné, skutečná opozice neexistuje, sám rezignuji na to, něco udělat,” řekl Klaus Právu.

„Proto jezdím po světě a snažím se dávat dohromady ostrůvky svobodného myšlení a rozhodného nesouhlasu se současným evropským establishmentem,“ dodal bývalý prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám