Hlavní obsah

Dopravní značka s hrubkou vzbudila posměch. ŘSD se omluvilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Velké pozdvižení způsobila mezi řidiči a také na sociálních sítích dopravní značka umístěná na kruhovém objezdu ve městě Hranice. Jméno města Frýdek-Místek se na ní objevilo s hrubkou, za kterou by se styděla i většina žáků prvního stupně základní školy. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) značku s textem Frýdek-Mýstek po kritice odstranilo a za chybu se omlouvá.

Foto: Facebook primátora Frýdku-Místku, Novinky

Dopravní značka krátce před jejím odstraněním

Článek

Na značku s hrubou chybou o víkendu na sociálních sítích upozornil primátor města Frýdek-Místek Petr Korč. „Je lepší, že už k nám do města vede dálnice i s obchvatem, ale pořád někdo neví, jak se jmenujeme, než kdyby všichni věděli, jak se jmenujeme, a nic k nám nevedlo,“ konstatoval primátor, který fotografii značky sdílel.

Situaci pak komentovala řada místních obyvatel, kteří nechápou, jak je možné, že taková chyba mohla vůbec projít.

Podle informací Práva musí dopravní značka od fáze grafického návrhu, tisku a výroby až po samotnou instalaci projít rukama minimálně několika lidí, počínaje zaměstnancem, který zadá do výroby text, přes zaměstnance firmy, která značky dodává, až po samotné pracovníky, kteří je pak rozvěšují. Nikdo z nich si chyby nevšiml nebo na ni neupozornil.

Jak dlouho značka na místě visela, není jasné, podle záznamů z aplikace Google Maps zde odbočka ještě v roce 2019 směřovala pouze na Ostravu. Další záznam z června roku 2023 již ukazuje, že po zlepšení dopravního spojení s Frýdkem-Místkem došlo k výměně tabule a přibyl text „Frýdek-Mýstek“.

Situaci komentoval také mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Již o víkendu slíbil, že chyba bude napravena. „Přesný proces zadávání výroby značek neznám, ale i kdybych vypátral konkrétní jméno, asi by to ničemu nepomohlo. Samozřejmě že to napravíme a všem ve Frýdku-Místku se omlouváme,“ sdělil Rýdl.

Stavební stroj strhl v Praze trolejové vedení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám