Hlavní obsah

Doprava v Praze houstne: Poděbradská zavřená, řidiči zuří

Novinky, kl, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S příchodem jara se v Praze opět objevily dopravní uzavírky. K rekonstrukci na Vinohradské ulici se od 4. dubna přidala také omezení na Poděbradské ulici, jejíž část je uzavřena ve směru od centra. Kvůli opatření v místě kolabuje doprava, řidiči v kolonách zůstávají i několik hodin. Podívejte se na video.

Doprava v Praze houstne. Poděbradská stojí, řidiči zuříVideo: Novinky

 
Článek

Poděbradská je ve směru od centra uzavřena v přibližně dvoukilometrovém úseku od křižovatky s ulicí Freyova až k ulici Průmyslová. Řidiči směřující od centra tak musí místo objíždět přes Kolbenovu, v místě však kvůli náporu dopravy vznikají i hodinové kolony, a to i ve směrech na Prosek a Žižkov.

„Bydlím kousek od libeňského nádraží. Jel jsem od doktora z Prahy 3 přes hodinu, prostě šílené,“ řekl Novinkám řidič Václav. Podle něj někteří řidiči uzavírku obcházejí dokonce tím, že úsek projíždějí přes tramvajové koleje.

Foto: Mapy.cz

Uzavírka Poděbradské ulice začala 4. dubna.

„Pohybuji se v této oblasti denně a je to doslova maso, doporučuji raději využívat městskou hromadnou dopravu,“ řekla jedna z mnoha řidiček. Tramvaje místem nadále projíždějí v obou směrech.

Výměna plynovodu do konce května

Uzavírka je způsobena výměnou plynovodu, kterou provádí společnost Pražská plynárenská. Podle mluvčího společnosti Miroslava Vránka je výměna nutná pro zajištění bezpečného provozu distribuční sítě. Uzavírka se týká první části prací, které by měly skončit 25. května.

„Přes veškerou naši snahu minimalizovat dopady na každodenní život občanů v Praze a také dopravu se nelze vyhnout dopravnímu omezení ve zmíněné lokalitě,“ uvedl mluvčí s tím, že další práce naplánované na tento rok by již neměly mít na dopravu tak výrazný dopad.

Uzavřená Vinohradská

Od 9. března je přitom kvůli rekonstrukci tramvajové trati uzavřena až do července také část Vinohradské ulice. Dvoukilometrovým úsekem mezi Muzeem a Jiřího z Poděbrad mohou automobily projíždět jen ve směru z centra, v opačném směru je objížďka vedena přes ulice Mánesova a Slezská. Tramvajová doprava je v místě zrušena úplně.

Tramvajová výluka cestující čeká od čtvrtka také u Strossmayerova náměstí, kvůli výměně kolejí bude na týden zrušen jejich provoz od místa přes Letenské náměstí až k zastávce Hradčanská. Podle pražského Dopravního podniku by poté měly na náměstí pokračovat další etapy oprav. Jak další práce omezí dopravu, však podnik zatím neuvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám