Hlavní obsah

Domy v ghettu Přednádraží budou nepřístupné, stále v nich ale žijí lidé

Ostrava

Pracovníci technických služeb začali ve středu ráno zahrazovat v ostravském ghettu Přednádraží domy výstražnými páskami. Doplňují je cedule se zákazem vstupu. Důvodem je skutečnost, že vlastník objektů nezajistil domy proti vniknutí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Kromě pásek se u domu objevují i cedule s nápisem: Zákaz vstupu. Nebezpečí úrazu.

Článek

V lokalitě stále žije téměř 50 lidí, včetně dětí. Jsou mezi nimi především Romové. Podle stavebního úřadu nejsou domy vhodné k bydlení a hrozí, že by se mohly zřítit.

"Postupně budou takto zahrazeny všechny vstupy do objektů, a to včetně dveří. Páskami budou ohrazeny i domy, které jsou i přes nesouhlas úřadu stále obydlené," uvedla mluvčí centrálního městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Jana Pondělíčková. Dodala, že označení domů výstražnými páskami nařídil stavební úřad.

Nadále dochází k devastaci domů, narušování statiky a lidé, kteří zde bydlí nebo docházejí, tak činí na vlastní nebezpečí.
mluvčí centrálního městského obvodu Moravská Ostrava

Kromě pásek se u domu objevují i cedule s nápisem: Zákaz vstupu. Nebezpečí úrazu. "Nadále dochází k devastaci domů, narušování statiky a lidé, kteří zde bydlí nebo docházejí, tak činí na vlastní nebezpečí," doplnila Pondělíčková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pracovníci technických služeb začali ve středu ráno zahrazovat v ostravském ghettu Přednádraží zchátralé domy výstražnými páskami.

Úřad opakovaně vyzýval obyvatele, aby zchátralé domy opustily. Řada z nich to však stále odmítá. Původně zde bydlelo okolo 200 nájemníků. Podle Pondělíčkové do lokality denně dochází sociální pracovníci, kteří se lidem snaží pomoci. Některým zajistili bydlení v ubytovnách nebo Domu na půl cesty. Rodinám, které splnily podmínky, byly přiděleny dva městské byty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám