Hlavní obsah

Do voleb jdou Heidi Janků i hokejista Bříza

Právo, trj, tin, sts
Praha

Do komunální politiky se chystá zpěvačka Heidi Janků (51). Bude kandidovat za nedávno vzniklé hnutí Pro Prahu, podporované developerem Radimem Passerem, a to v místě svého bydliště v Praze 22.

Foto: Dorian Hanuš

Heidi Janků

Článek

„Jsem zvyklá účastnit se veřejného dění a chtěla bych v Uhříněvsi pomoct s kulturou,“ zdůvodnila svou motivaci zpěvačka.

Další tváře hledá i pražská TOP 09. Lídrem má být podle dřívějšího rozhodnutí primátor Tomáš Hudeček (TOP 09). Dalším kandidátem je podle zjištění Práva šéf představenstva hokejové Sparty Petr Bříza, bývalý reprezentační brankář, který před čtyřmi lety kandidoval za ODS.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bříza její zastupitelský klub na konci května opustil a přidal se k nezávislým, kde jsou rovněž bývalí členové klubu ODS.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý sparťanský gólman Petr Bříza a hudebník Jan Kalousek

„Klub se vinou těch událostí okolo ODS, nejenom pražské ODS, zásadně dělil, štěpil, drtil, paralyzoval navzájem a nebyl akční. Cítil jsem odklon od témat,“ uvedl Bříza s tím, že byl několikrát vyzván, aby do ODS vstoupil. „Vždycky jsem měl bohužel pocit, že to je zaplnění nějaké buňky na nějaké straně barikády,“ uvedl Bříza.

Jako nestraník

Došel k názoru, že si svoje pro ODS odpracoval, má vůči ní i voličům podle svých slov čisté svědomí. „Chtěl bych pokračovat v komunální politice,“ řekl.

Na přímou otázku po kandidatuře za pražskou TOP 09 Bříza odpověděl vyhýbavě. „Nějaké nabídky jsem dostal, rozhodl jsem se pro svoji budoucnost podle svého přesvědčení. Jsem a byl jsem nestraník,“ řekl s tím, že hodlá pokračovat v podpoře pražského sportu a získávání grantů pro něj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám