Hlavní obsah

Do USA přiletěl se Sobotkou kvůli operaci zraněný český voják

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Spolu s českým premiérem Bohuslavem Sobotkou přiletěl v pondělí do New Yorku na specializovanou operaci český voják Josef Brychta, který loni v Afghánistánu utrpěl zranění při plnění bojové mise na mezinárodní letecké základně Bagrám. Sdělila to Alena Kovářová z tiskového oddělení úřadu vlády.

Foto: David Taneček, ČTK

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

Desátník Brychta utrpěl střelné zranění nohy při hlídání odpaliště raket a zabezpečení přístupových cest na základně Bagrám.

"V rámci humanitárního programu MEDEVAC byl transportován do České republiky. I přes několik lékařských zákroků a operací, které podstoupil v České republice, není stav jeho zranění uspokojující," uvedl úřad vlády v tiskovém prohlášení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O Brychtu bude nyní na Floridě pečovat ortoped J. Dean Cole, nejdříve se zde v případě příznivého předoperačního vyšetření podrobí operaci a pak následné rekonvalescenci. Cole byl vyhledán ve spolupráci s vojenským oddělením americké ambasády v Praze a Nadačním fondem Regi Base I.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám