Hlavní obsah

Do přetížené chebské nemocnice nastoupí dva vojenští lékaři

Novinky, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do přetížené chebské nemocnice nastoupí v pátek dva vojenští lékaři na interní oddělení. Původně ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) hovořil minulý týden ve čtvrtek při návštěvě nemocnice v Chebu o třech lékařích.

Foto: Slavomír Kuneš, ČTK

Fronta sanitních vozů před přetíženou nemocnicí v Chebu.

Článek

„Mělo by se jednat o vojenské lékaře,“ uvedl Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice, pod kterou spadají nemocnice v Karlových Varech a v Chebu. „Měli by v chebské nemocnici zůstat do konce února a pak se podle aktuální situace uvidí, protože je možné prodloužení tohoto mandátu, pokud to bude potřeba,“ pokračoval mluvčí. „Každá pomoc dobrá, ale samozřejmě by bylo lepší, kdyby přišli původně přislíbení tři lékaři. I toto je významná pomoc,“ dodal Podracký.

Slíbení lékaři do chebské nemocnice zatím nedorazili

Domácí

Počet volných lůžek v chebské nemocnici se daří průběžně zajišťovat masivními převozy pacientů do jiných nemocnic v republice. „To, co se uvolní, se ale během několika hodin opětovně zaplní novými pacienty,“ podotkl mluvčí, podle kterého ani situace v karlovarské nemocnici není jiná. „Situace je stabilní, ale to neznamená, že je dobrá,“ dodal Podracký.

Metnar: Udělám vše, aby vojáci zůstali v nemocnicích i bez nouzového stavu

Domácí

V karlovarské nemocnici byla ve středu dopoledne volná dvě intenzivní lůžka z osmnácti celkových a v chebské bylo zaplněno všech šestnáct. Na standardních lůžcích měla nemocnice v Karlových Varech 82 pacientů s onemocněním covid-19 a v Chebu 47. Obdobně jsou zaplněné kapacity i v nemocnicích v Sokolově a v Ostrově na Karlovarsku. Plná jsou i covidová centra vybudovaná v nemocnici v Mariánských Lázních a v Nejdku na Karlovarsku, kam jsou každý den převáženi pacienti s lehčím průběhem onemocnění, aby se ulehčilo nemocnicím.

Reklama

Výběr článků

Načítám