Hlavní obsah

Do Prahy se sjelo vedení ČSSD. Radí se, co dál

Právo, Novinky, kab, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ústřední výkonný výbor ČSSD zasedá v Praze na Olšanském náměstí, aby se poradil, kam má strana před volbami do Sněmovny v příštím roce směřovat. Předsednictvo strany už ráno schválilo návrh dlouhodobého programu soc. dem. na příštích deset let, který předložil místopředseda strany a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se, jak to vypadá v sále, kde jednají špičky ČSSDVideo: Barbora Zpěváčková

 
Článek

Program projedná ÚVV, rozhodnout o něm však musí v březnu sjezd strany, který bude volit i nové vedení. „Snažíme se reagovat na to, co se děje v současném světě. V něm se rozevírají nůžky mezi privilegovanými a neúspěšnými v závodu globalizace,“ řekl novinářům Zaorálek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka chce členům představit programové priority do podzimních parlamentních voleb

Program strany prý bude reagovat na oligarchizaci ve společnosti. „To není trend, který je jen v Česku. To je trend, který je i jinde. A my se na to snažíme odpovědět. Chceme udělat daňový systém, který bude čelit nerovnosti, budeme se snažit odpovědět na to, co by měla dělat česká ekonomika. Měli bychom se snažit nebýt low-cost zemí, subdodavatelem, který není schopen dodávat finální výrobky,“ dodal ministr.

Projev chystá Tejc i Zimola

Delegáti schůze ÚVV se sešli v dobré náladě. Na úvod jednání vystoupil se svým projevem předseda strany Bohuslav Sobotka, následovat budou další členové vedení a ministři strany.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vnitrostranický kritik Jeroným Tejc (vlevo) rozdával před začátkem jednání svým spolustraníkům programové priority. Na fotografii je s poslancem Jaroslavem Foldynou

Svou řeč chystá i jihočeský hejtman Jiří Zimola a šéf ústavně-právního výboru Sněmovny Jeroným Tejc, kteří se oba řadí k čelním kritikům současného vedení strany. Nikdo z přítomných však nečeká vyhrocené jednání. Diskuze bude prý spíše věcná.

Reklama

Výběr článků

Načítám